Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z tuńczykiem

Od niedawna jestem zabieganai nie mam czasu na wymyślne gotowanie :( jednakowoż nie poddaję się i wynajduję spod ziemi przepisy na dania szybkie i smaczne. Pastę nauczyłam się robić i jeść w Londynie, bo tam to dość popularne danie:-) Jest wiele możliwości...

Pasta z tuńczykiem:

Pół opakowania makaronu penne (jja użyłam kolorowego, ale może być jakikolwiek, oby gruby)
dwie puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
pół puszki kukurydzy
trzy średnie ogórki kiszone
trzy kawałki papryki konserwowej
2 łyżki majonezu
soli i pieprzu do smaku.

Makaron ugotować, warzywka pokroić, dodać tuńczyka, posolić, popieprzyć i wymieszać. Banalnie proste, ale ma mnóstwo kombinacji. Jeśli nie lubicie ogórka kiszonego to zastąpcie go konserwowym. Można dodać jeszcze np. oliwki, pieczarki konserwowe, cukinie, groszek, brokuły, czerwoną fasolę... co Wam się tylko zamarzy i Wam w smak. Ja dziś zrobiłam opcję podstawową:-)

Co najważniejsze... SAŁATKA JEST PYSZNA NA GORĄCO (JA PODGRZEWAM W MIKROFALI W PRACY) JAK I NA ZIMNO!!!!

Smacznego!

środa, 14 stycznia 2009, intro-spekcja

Polecane wpisy

statystyka